Hoe we in 6 maanden tijd aan startkapitaal kwamen

In deze onzekere tijden werden tal van sectoren hard geraakt. De onweerbare cultuursector lag voordien al zwaar onder vuur en kreeg des te meer te lijden onder corona. Met Artfuse willen we hier een helpende hand reiken naar artiesten door hun eerlijke kansen te bieden om zichzelf te ontplooien. Daarnaast willen we mensen een lichtpuntje bieden in deze donkere tijden door livemuziek voor iedereen toegankelijk te maken en tot in de woonkamer te brengen. ?

Business Angels ?

Om ons project te verwezenlijken, gingen we op zoek naar extern kapitaal. In april kwamen we via VOKA in contact met de Limburgse coördinator van BAN Vlaanderen (Business Angels Netwerk). We dienden meteen een aanvraag in en pitchten in mei onze business case voor de Business Angels.

Midden november stapten uiteindelijk vier Business Angels mee in ons project. De kapitaalronde verloopt in twee fases. De eerste hebben we reeds achter de rug, de tweede berust op milestones die we samen hebben vastgelegd en zal naar verwachting in april volgend jaar plaatsvinden.     

Mission Impossible? Challenge accepted! ??

Startkapitaal voor beginnende ondernemers ophalen is niet makkelijk. Kapitaal voor een project in de muzieksector, nog veel minder. Kapitaal ophalen te midden van een pandemie? Haast onmogelijk.

Velen zeiden dat we ons aan een ‘mission impossible’ waagden. We zijn nu blij dat we hebben doorgezet en onze vier investeerders dezelfde mogelijkheden zagen als wij. De coronacrisis bracht ons veel beproevingen, maar ook enkele mooie kansen. Dit is een tijd waarin iedereen zichzelf moet heruitvinden in een sector die compleet verstoord is. Onze investeerders begrepen onze visie en doelstellingen en zagen de kans om mee te bouwen aan een nieuwe realiteit, eentje met eerlijke kansen en muziek voor iedereen.

Eerlijk en betaalbaar ❤️

Door deze succesvolle kapitaalronde, kunnen we in volle vaart vooruit in een tijd waarin de timing meer dan ooit het verschil kan maken. We stellen op dit moment een daadkrachtig team samen dat bestaat uit gepassioneerde professionals en we ontwikkelen de technologie die ons in staat stelt om tal van getalenteerde artiesten en organisaties blijvend te ondersteunen.

Artiesten kunnen nu al via onze technologie hun eigen concerten en optredens via livestream organiseren en er eerlijk geld mee verdienen. Daarnaast vergroten ze hun zichtbaarheid bij opdrachtgevers en partners.

Via onze website kan je je gratis aanmelden als artiest. Wil je zelf graag een live concert boeken, dan kan een artiest op twee manieren bij jou in de woonkamer staan: voor jezelf of als cadeautje. ? Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Meer weten over onze kapitaalronde?

Aankomende events

april, 2021

Pin It on Pinterest

Share This
X
X
X
X