How to Do It Yourself: 5 makkelijke muzikale kerstcadeaus

We vieren dit jaar kerst tijdens een pandemie. 

Voor velen onder ons betekent dit: 

 • dierbaren missen
 • economische crisis
 • meer tijd thuis
 • verveling

Daar hebben wij dé oplossing voor gevonden! Zoals beloofd tonen we jullie vandaag een aantal leuke cadeaus met een muzikaal tintje die je helemaal zelf kunt maken of met de kinderen. Goed tegen de verveling, goed voor de portemonnee en een unieke verrassing! ? 

1. Let’s get lyrical ?

Dit ga je maken: een uniek bord of kopje met mooie songteksten erop.

Dit heb je nodig: 

 • een ovenbestendig bord of kopje
 • een permanente tekenstift
 • een oven

Zo ga je te werk: schrijf je favoriete songtekst of een liedje dat speciaal voor jullie is op het servies met de stift. Zet het daarna 30 minuten in de oven op 150 graden. Zo wordt de tekst permanent en heb jij een origineel cadeau om helemaal lyrisch van te worden! Maak je dit cadeau samen met je kids? Laat hen er een leuke tekening bij maken. Zo geniet oma tijdens kerst des te meer van haar koffie.

2. Look at the stars, look how they shine for you ?

Dit ga je maken: een mooi beschilderde vinylplaat voor aan de muur.

Dit heb je nodig:

 • oude vinylplaat
 • witte verf
 • verfpenseel

Zo ga je te werk: trek allemaal dunne grillige lijntjes naar buiten toe vanaf waar het zwarte gedeelte begint in het midden. De bedoeling is dat het midden de zon wordt. Op de rest van de plaat zet je een heleboel witte stipjes, dit zijn de sterren. Voor de rest mag je best creatief zijn. Teken de maan en enkele planeten. Of teken de maan in haar verschillende fases. Dit is één van de makkelijkste cadeaus om te maken en het resultaat is prachtig! ? Je kan er natuurlijk ook iets anders op schilderen en je eigen kunstwerk creëren. Heb je meerdere kinderen? Geef ze elk hun eigen plaat en laat de toekomstige Picasso’s en Van Gogh’s hun werk doen!

3. Jingle Bells ?

Dit is een leuke voor kleine kinderen. Je kunt ze ook gezellig samen maken!

Dit ga je maken: een zelfgemaakt instrument.

Dit heb je nodig:

 • stevige takjes van ongeveer 15 cm
 • willekleurige stukjes kleurrijk lint 
 • kleine belletjes

Zo ga je te werk: bind de stukjes lint stevig rond de takjes. Maak aan sommige stukken een belletje vast. Bind enkel lintjes aan de bovenste helft, zodat de onderkant gebruikt kan worden om het stokje vast te houden. Je bepaalt zelf hoeveel lintjes en belletjes je eraan hangt. Er gaat toch niets boven de muziek van een zelfgemaakt kerst instrument?

4. My heart melts for you ❤️

Dit ga je maken: een schaal of bloempot gemaakt van een vinylplaat.

Dit heb je nodig:

 • oude vinylplaat
 • oven
 • metalen kom of kookpot

Zo ga je te werk: verwarm de oven tot 100 graden. Leg de plaat op de metalen kom en zet ze in de oven. Na 5 minuten zal de vinylplaat zich aangepast hebben aan de vorm van je kom, maar dan lichtjes met golven. Wil je graag een iets andere vorm, kan je de plaat er iets korter of langer in laten. Houd alles wel goed in de gaten! Eens je schaal klaar is, kan je er wat lekkers in leggen of hem zelfs als bloempot gebruiken. ? Je kan hem natuurlijk ook gewoon zo geven of opleuken met tekeningen die jij of je kind er achteraf op schildert.

5. You are my light in the dark ?

Dit ga je maken: een kaars omhuld met bladmuziek.

Dit heb je nodig:

 • kaarsen in een glazen omhulsel, zoals gebedskaarsen
 • bladmuziek die je niet meer gebruikt
 • stukjes jute
 • dun touw zoals henneptouw
 • plakband
 • schaar

Zo ga je te werk: scheur de oude bladmuziek voorzichtig open. Door te scheuren in plaats van te knippen, krijg je een meer vintage look. Wikkel de bladmuziek rond de glazen pot zodat die helemaal bedekt is. Plak alles goed vast. Wikkel een stukje jute in het midden rond de kaars en doe daar het touw rond met een mooi strikje. Je mag gerust een aantal keer rond gaan met het touw, over de jute. Let goed op dat er aan de bovenkant geen papier bij de vlam zou kunnen komen door de glazen rand nog net iets boven de bladmuziek uit te laten komen. Voilà, zo heb jij weer voor een extra lichtpuntje in deze donkere tijden gezorgd! ?

Liever een kant-en-klaar muzikaal cadeau? Een muzikale kerstkaart, livestream of kerstserenade in levende lijve? ? Die vind je hier!

Artfuse - Koffiemok met songtekst

Aankomende events

april, 2021

Pin It on Pinterest

Share This
X
X
X
X