Artiest in de kijker: The Sax Guys

Artfuse is ontstaan uit liefde voor artiesten, dus hoe kunnen we anders dan ook onze artiesten af en toe eens in de kijker te zetten? Zoals Paul Jambers het vroeger zo mooi kon verwoorden, vragen ook wij ons af: “Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?” De eerste artiesten waar we onze vragen op afgevuurd hebben, zijn The Sax Guys. Zoals de naam het zelf al verraadt, spelen zij saxofoon.

Maak kennis met THE SAX GUYS !

Wie zijn jullie en wat doen jullie in het leven?

Wij zijn Kristan Dehertog en Wesley Capiau. We zijn beiden professioneel actief in de muzieksector. Naast optredens en events geven we ook allebei les in het Deeltijds Kunstonderwijs. Het leuke hieraan is de afwisseling en de manier waarop we in het onderwijs onze passie voor muziek kunnen doorgeven aan anderen.

Wat is jullie favoriete levensmotto?

Maya Angelou schreef: “life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away”. Een mooie quote, maar ook heel belangrijk! Die adembenemende momenten heb je zelf in de hand. Je moet proberen alles uit het leven te halen wat erin zit.

Wanneer en hoe is “The Sax Guys” ontstaan?

“The Sax Guys” is ontstaan in juli 2017. Kristan en ik hebben steeds een brede muzieksmaak gehad, waarbij we ons niet graag in een hokje lieten stoppen. Zo spelen we heel veel verschillende genres en stijlen van muziek. We merkten snel dat ons concept enorm aansloeg op occasionele events en dat er steeds meer aanvragen binnenkwamen. “The Sax Guys” was geboren!

Omschrijf het parcours dat jullie al afgelegd hebben samen.

Kristan en ik hebben het er vaak over dat wij maar niet van elkaar af geraken! Want hoewel The Sax Guys is opgericht in 2017, gaan wij al veel verder terug in de tijd. (zoals ze vaker zeggen: “We go wayyyy back” :D) Het moet september 2003 geweest zijn, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten aan de schoolpoort van de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut.

Na enkele leuke, zelfs af en toe wilde, middelbare schooljaren (geen commentaar) trokken we dan samen naar het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daar hebben we onze professionele muziekstudies aangevat. Het was ook daar dat we samen met twee andere vrienden het “Anemos Saxofoonkwartet” hebben opgericht. Met Anemos wonnen we verschillende prijzen, zoals de Adolphe Sax wedstrijd in Dinant en de internationale kamermuziekwedstrijd in Luxemburg. We spelen in binnen- en buitenland en namen tot nu toe twee full albums op.

Ik denk dus wel dat je mag stellen dat Kristan en ik al vanaf onze jeugd een belangrijk deel van elkaars leven zijn. Die vriendschap is dan ook de motor van ons muzikale verhaal. We hopen dat dit nog lang mag duren.

Hoe is het om als artiest in deze tijden te overleven?

Goh, het zijn vreemde tijden ja… Maar hoewel we de optredens en events missen, is deze periode misschien ook wel het moment dat we onszelf kunnen heruitvinden? We zijn dan ook ontzettend blij dat we mogen samenwerken met zo een innoverende partner als Artfuse, die ons de mogelijkheid biedt om mee te werken aan schitterende nieuwe projecten.

Hoe zijn jullie met Artfuse in contact gekomen?

Diethard Struelens, de oprichter en CEO van Artfuse, zat samen met ons op de schoolbanken van het Lemmensinstituut. Diethard was van jongs af aan al heel ondernemend en proactief. Het verwonderde ons dan ook niet dat hij met deze succesformule is gestart. Toen hij ons een belletje gaf om een samenwerking voor te stellen, waren we dan ook direct verkocht. Het is vooral ook ontzettend fijn dat we elkaar na al die jaren niet uit het oog verloren zijn.

Jullie hebben meegewerkt aan de kerstcampagne. Was het leuk om deze kerstvideo te maken?

Natuurlijk! Kerst is ook zo een gezellige periode. En geef toe, wie wordt er nu niet blij van het horen van leuke, bekende kerstnummers?

Hebben jullie leuke reacties gekregen op deze video?

Jazeker! Zoals ik al zei, kerstliedjes kunnen de meeste mensen wel smaken. Wanneer deze dan ook nog eens gespeeld worden op mensen hun favoriete instrument, dat is succes verzekerd! (Lacht)

Hoe zou jij Artfuse omschrijven voor mensen die ons nog niet kennen?

Betrouwbaar en innovatief, maar vooral: een bedrijf met passie voor wat ze doen én met kennis van zaken.

Zijn jullie na het lezen van deze blog ook helemaal benieuwd naar de muziek van The Sax Guys? Kijk snel naar dit filmpje en laat je betoveren!

Ontdek meer over The Sax Guys hier.

The Sax Guys

Aankomende events

maart, 2021

Pin It on Pinterest

Share This
X
X
X
X